Arenan

Landskrona IP har varit BoIS hem sedan deras första år i Allsvenskan. Faktum är att Allsvenskan och Landskrona IP invigdes samma år, 1924.

På plats i Landskrona var dåvarande Kronprinsen Gustav VI Adolf som avslutade invigningsceremonin och sedan dess har Landskrona BoIS huserat på Landskrona IP:s gröna matta.

Idag har Landskrona IP plats för cirka 10 000 åskådare men publikrekordet sattes i kvalet till Allsvenskan den 18 oktober 1959. Degerfors stod för motståndet och 18 533 personer tog sig till IP för att heja fram sina hjältar.

Sedan invigningen 1924 har en rad ombyggnader skett på arenan. Numera finns det inga löparbanor och sittplatsläktaren är takbelagd. Under den senaste epoken i Allsvenskan, 2002-2005, byggdes nya betongläktare på de östra och västra kortsidorna.

Den klassiska Engelska läktaren, på den norra långsidan, hålls kär bland Landskronaborna. Det är på ”Engelska” Landskrona BoIS supportergrupperingar har sitt hjärta och läktaren förknippas väldigt starkt med supporterkulturen i Landskrona.

Numera är den västra kortsidan riven och en restaurang har byggts. Där anordnar BoIS middagar, nätverksträffar och man kan även hyra lokalen för privat bruk.

Det har länge spekulerats i möjligheten att bygga en ny arena i Landskrona. En arena som uppfyller de hårt ställda kraven från Svenska Fotbollsförbundet.  Hittills har inga beslut tagits och det diskuteras också kring en upprustning av Landskrona IP.

Planens mått är 105 x 68 meter.

Välkomna till Landskrona IP!