Två spelare misstänks för att ha påverkat resultat

2013-10-24 15:02
IMG_7538

Landskrona BoIS har i dag beslutat att anmäla två spelare till Svenska Fotbollförbundet för misstanke om påverkan av matchresultat.

Efter Svenska Spels beslut att inte ha med Landskrona BoIS som spelobjekt under de tre avslutande omgångarna har klubben efter noggranna efterforskningar beslutat att göra en anmälan av de två spelarna. Enligt tävlingsbestämmelserna är det föreningens uppgift att omgående anmäla spelare eller person, som misstänks för att ha kunnat påverka resultatet av en match.

Spelarna kommer under utredningsarbetet inte att delta i någon match för Landskrona BoIS.

Det var inför matchen mot GAIS i måndags som Svenska Spel på initiativ avLandskrona BoIS stoppade allt spel på  BoIS resterande matcher. Då hade man fått signaler om att det förekom speciella spel på Landskrona BoIS med konstiga odds under spelets gång, bland annat då i matcherna mot Falkenberg och Örebro. Av en ren försiktigithetsågärd tog BoIS kontakt med Svenska Fotbollförbundets jurist som i sin tur kontaktade Svenska Spel. Som en följd av detta har nu alltså två spelare anmälts misstänkta för att ha påverkat resultat i matcher.