Naturgräs och BoIS får bidrag till skötseln

2013-10-21 13:51
BB130428NJ036

 

Det blir naturgräs på Landskrona Idrottsplats. Allt pekar på detta efter att kommunledningen haft ett möte med Landskrona BoIS och då sagt sig vara beredd att skjuta till de pengar som behövs för skötseln av en naturgräsplan som är spelbar tidigt på våren.

Förslaget går ut på att anlägga en ny naturgräsplan med planvärme och plantäckning samt att anlägga en ny konstgräsplan på IP intill den gamla. Därtill är parterna överens om att Landskrona BoIS ska ta över skötseln av gräsmattan och får ett kommunalt driftbidrag för detta.

– Vi är mycket nöjda med det här förslaget, som är i linje med vår ursprungliga begäran. Men när inte Landskrona stad var beredda att avsätta tillräckliga resurser för skötseln och garantera spel tidigt på våren, så var enda alternativet konstgräs. I annat fall hade BoIS fått stå för den ökade kostnaden på cirka 700 000 kr om året, något som vi absolut inte kunde klara av, säger Landskrona BoIS ordförande Kenneth Håkansson.

Nu kommer Landskrona BoIS att ha hand om skötseln av planen mot ett driftsbidrag från kommunen.

– Hur stort det är har vi inte preciserat, men det kommer att ligga i storleksordningen som det kostar att sköta och underhålla en plan på andra håll, till exempel Olympia i Helsingborg och Swedbank Stadion i Malmö. De här tjänsterna kommer vi att köpa in från professionellt företag, säger Kenneth.

– Nu får vi bra förutsättningar för att spela elitfotboll på Landskrona IP nästa år. Nu hoppas jag bara att laget också tar tre poäng i kväll så att platsen i Superettan är säkrad och vi kan börja arbeta och planera för 2014.

Text: Bert Lundqvist, foto: Bildbyrån