Ett fall framåt men inga poäng

2013-10-21 23:15
BB130428NJ008

BoIS släppte in två mål inom tio minuter. Trots en riktigt bra insats av BoIS under den resterande delen av matchen räckte det inte till poäng. — Efter 15-20 minuter tar vi tag i matchen och spelar som vi ska. Det var ett fall framåt, även om det inte räckte till poäng, säger BoIS tränare Jörgen Pettersson efter matchen.

BoIS fick börja jobba i uppförsbacke. Ett försvarsmisstag ledde till att Malkolm Moënza gav ledningen till GAIS efter bara tre minuter och sju minuter senare satte Andreas Drugge 0-2. Efter målen, och en i övrigt svag inledning, ryckte BoIS upp sig. Man tog tag i spelet och GAIS bjöd tillbaka vad gäller försvarsmisstag när Fredrik Olsson kunde sno bollen från GAIS mittback. Hans avslut fri med målvakten räddades upp i ribban, men returen landade hos Surprise som rullade in 1-2, detta efter 31 minuter. Målet gav BoIS ytterliggare energi och även om GAIS hade en bra målchans som Bill Halvorsen gjorde en vass räddning på, så var det BoIS som gick till halvtidsvila som det lag som var mest nöjda med sitt spel de första 45.

— Tyvärr fick vi återigen börja jobba i uppförsbacke, men efter 15-20 minuter tog vi tag i matchen och gjorde det väldigt bra. Vi spelade som vi vill spela och får tryck på dem, och skapade också en hel del, sa Jörgen Pettersson om den första halvleken.

BoIS fortsatte på inslagen väg i början på andra halvlek och fortsatte inte minst att skapa hörnor. Sex stycken blev det i första halvlek och det var på en sådan som det höll på att bli 2-2 i början av andra. Surprise visade sig spelsugen efter en skadefrånvaro och tillsammans med övriga spelare bidrog han till att BoIS kunde trycka tillbaka GAIS och inte tillåta dem att etablera några anfall.

Efter 65 minuter gjorde GAIS 3-1, sedan Hampus Andersson hittat Daniel Mendes som med tån tryckte bollen förbi Bill Halvorsen. BoIS ville dock inte visa sig slagna utan reducerade åtta minuter senare. Andreas Dahl tog en löpning i djupled på vänsterkanten, slog ett bra inlägg till Fredrik Karlsson som nickade in bollen från nära håll. BoIS tryckte upp folk, skapade fasta situationer, sköt, försökte spela vägg genom försvaret. Närmast kom Fredrik Olsson vars skruvade skott räddades och gick i stolpen. 2-3-förlust och Max Mölder beskrev känslorna han hade när han gick ut från planen;

— Det var nästan så att man skrattade åt eländet på något sätt. Det var första känslan. Andra känslan var väl att vi gjorde en mer än bra match efter deras 2-0, säger han.

— Första kvarten var vi inte bra. De kom hit och hade inte något att spela för, men vi lämnade över initiativet till dem, hade dålig press och slog långa bollar utan tanke. Då är vi inte bra, det har vi visat tidigare. Efter 20-25 minuter kom vi in i pressen bättre, det var som om vi spelade fullt ut och tryckte framåt med hela laget. Då är vi bra, när vi rör oss och spelar bollen till varandra. Resterande delen av matchen var vi överlägsna, sa Mölder, vars lag som trots 22 avslut framåt varav 12 på mål, inte fick in mer än två bollar i nätet.

— Yttern på min kant sa, att det egentligen var helt otroligt att vi inte ledde stort, ler Max uppgivet.

— Tyvärr speglade till viss del den här matchen vår säsong hittills. Vi släpper in enkla mål och får sedan jobba hårt för att göra mål själva. Då blir det tungt. Men grabbarna ska ha en stor eloge för det de visar upp i 70 minuter. Även om vi inte fick poäng, så var det ett fall framåt, åtminstone offensivt. Även om det är surt att inte få med sig poäng när man ligger där man ligger, så kan vi bara kriga på. Vi tar med oss de sista 70 minuterna och vårt spel och inställningen vi hade där. På det sättet vi uppträder på planen, på det sättet vi krigar – det ska vi ta med oss, säger Jörgen Pettersson.

Trots ytterligare en förlust , den femte raka, har lagen underifrån inte lyckats ta sig närmare BoIS än fyra poäng. BoIS ligger precis ovanför strecket på 31 poäng, Varberg och Värnamo innehar de två kvaplatserna på 27 respektive 26 poäng, med 16 respektive 17 måls sämre målskillnad än BoIS. På lördag spelas Varberg-Assyriska och Östersund-Värnamo. På måndag möter BoIS Jönköpings Södra på bortaplan. Ett Jönköping som behöver åtminstone en poäng till för att vara helt säkra på Superettanspel även nästa säsong. Frågan till Max Mölder var hur man rent spelmässigt förbereder sig på en matchbild som kan tänkas komma i en match av den karaktären.

— Vi ska ta med oss det vi gör de sista 75 minuterna. Då är vi bra. Gör vi på något annat sätt är vi dåliga, så tror jag hela laget känner. Och så förstås inte ”börja” matcherna med 0-2-underläge…

Text: David Jönsson

BoIS – GAIS 2-3 (1-2)

3 0-1 Malkolm Moënza

11 0-2 Andreas Drugge (Marcus Översjö)

31 1-2 Surprise

72 2-3 Fredrik Karlsson (Andreas Dahl)

För mer matchstatistik, se http://svenskfotboll.se/livescore/#?game=000005223