Kontringar blev segervapen för BoIS

2013-09-14 19:25
BB130722BB160

BoIS-Hammarby blev en ganska öppen och målrik historia. Efter 20 minuter stod det 3-1 till BoIS efter att Fredrik Olsson svarat för samtliga BoIS-mål. — Vi spelade exakt enligt vår matchplan. Vi vet om att vi är bra vid våra omställningar och jag tycker vi vann rättvist, säger Jörgen Pettersson efter 4-1-segern.

Båda lagen gjorde en bra matchinledning de första 10 minuterna. Nästa tiominutersperiod skulle det smälla till fyra gånger om. Först gjorde Fredrik Olsson 1-0 sedan han rundat målvakten.
— Först fick jag ett uppspel som jag skarvade till Karlsson, som lade den i djupet på Tkacz. Det blev en duell där bollen stannade och jag kom bakifrån och rundade målvakten.
Mål nummer två för BoIS och Olsson kom sex minuter senare, i den 17:e minuten,
— Ett inspel från Tkacz som kom lite bakom mig men som jag fick en touch på och styrde in, kommenterar Olsson
Bara minuten senare reducerade Hammarby genom Kennedy Bakircioglu som sköt ett skott som ändrade rikning på BoIS-försvararen Philip Andersson. Två minuter senare satte Fredrik Olsson 3-1, som därmed gjorde tre mål inom loppet av tio minuter.
— En riktigt bra boll av Karlsson, där jag kom fri och lade in den i bortre, säger Olsson om sitt tredje mål.
3-1 efter 20 minuter alltså i en halvlek där bortalaget ägde mest boll. Hammarby var ofta uppe och pressade BoIS, som ändå försökte spela runt bollen och spelade sig allt som oftast sig ur situationerna, även om en och annan boll hamnade i gapet på motståndarna. Det verkade som det fanns tålamod nog att spela runt bollen på egen planhalva, trots att en del passningar gick snett.
— Så var känslan. Får man en sådan start som vi fick får man man också självförtroende och vågar rulla runt, tyckte Fredrik Karlsson som fick frågan om man som spelare kan bli lite ”chockad” över att ha 3-1 efter 20 minuter.
— Kanske lite, har man en planering innan matchen får man kanske ändra lite, men det kändes ändå tryggt. Inför andra halvlek snackade vi om att vi skulle försöka stänga ner deras mittfält, att en av oss anfallare skulle droppa ner och göra det trängre för dem, sa Karlsson.
Ett par minuter in i andra halvlek fick Andreas Haddad ett bra läge att reducera för bortalaget, men Bill Halvorsen räddade och efter det skapade Hammarby inte så mycket mer förutom några farliga hörnor och någon halvchans. Bortalaget tryckte på och BoIS fick allt som oftast slå ifrån sig och försöka satsa på omställningar.
Efter 63 minuter satte Fredrik Karlsson 4-1, sedan han dykt in framför bortamålvakten och skarvat in Erik Anderssons inlägg.
Efter 78 minuter hade BoIS läge att göra 5-1 genom Fredrik Olsson, men Johannes Hopf i bortamålet läste finten. Mot slutet gick tempot ner något och det var ett effektivt BoIS som vann mot ett Hammarby som inte fick det att stämma i sista tredjedelen av planen.
— Självklart är man jättebesviken. Vi kom hit med gott självförtroende och en bra ambition, men blev totalt sönderkontrade i första halvlek. Vi hade bollinnehavet och skapade lite halvchanser, men det blev aldrig hett. Vi spelade för svårt sista tredjedelen av planen, vi försökte med för svåra saker och de fick omställningar och försvarsmässigt gjorde vi dåliga saker i samband med deras samtliga mål. Första 15 minuterna av andra halvlek gjorde vi ett ärligt försök, men i stället punkterades matchen av deras 4-1, säger bortalagets tränare Thomas Dennerby.
Hemmatränaren Jörgen Pettersson var givetvis väldigt nöjd efteråt.
— Jag är glad hur vi utför matchen. Vi spelade exakt enligt matchplan. Vi ville att Hammarby skulle ha mycket boll, det hade de också och vi försvarade oss väldigt bra. Vi vet om att vi är bra vid omställningar och har jag inte fel för mig gjorde vi våra tre första mål på det sättet. Någon gång blev vi tillbakapressade och kom ibland för långt ner, men grabbarna jobbade hårt för varandra och när vi väl vann bollen gick det snabbt, säger Pettersson.
— Jag tycker vi vinner rättvist, även om Hammarby hade ett par bra chanser. Jag är otroligt stolt över grabbarna, berömmer Pettersson.
De båda Fredrik i anfallet var tillbaka i gammalt gott slag med Karlsson som target-spelare och Olsson som djupledslöpare.
— Ja, det har blivit lite mer så. Med lite bättre självförtroende vågar man också hålla i bollen mer, säger Karlsson som kunde kvittera ut två poäng i dag. Lika många blev det för Alexander Tkacz.
— Vi fick två tidiga mål och det var skönt när att vi fick ett snabbt mål efter deras reducering. Vi stod upp hela matchen och hade bra omställningar, säger Tkacz.
BoIS fortsätter alltså att göra många mål på hemmaplan och är med sina 25 mål seriens näst farligaste hemmalag. På onsdag får BoIS läge att bättre på bortastatistiken också. Då väntar serieledande Falkenberg.
Text: David Jönsson
Landskrona BoIS – Hammarby IF
10 1-0 Fredrik Olsson (Alexander Tkacz)
17 2-0 Fredrik Olsson (Alexander Tkacz)
18 2-1 Kennedy Bakircioglu (Nahir Besara)
20 3-1 Fredrik Olsson (Fredrik Karlsson)
63 4-1 Fredrik Karlsson (Erik Andersson)
För mer matchstatistik, se: http://svenskfotboll.se/livescore/#?game=000005183