För tredje gången föll BoIS på övertid

2013-08-12 16:50
451bf7d0eb68e09e196cbaba47814353_XL

I 89 minuter hade BoIS kontroll på matchen och såg ut att gå mot en relativt välförtjänt 1-0-seger. Då small det till två gånger om och efter matchen stod det 2-1 till Ängelholm på resultattavlan. — Det känns extremt tungt. När man såg 2-1-bollen gå in var det nästan så man fick tårar, säger BoIS målskytt Alex Nilsson efter matchen.

Ängelholm började matchen bäst och hade ett stort bollinnehav, där BoIS inte riktigt kunde få fatt i bollen för några längre anfall. Efter 23 minuter sköt Patrik Åström ett skott som tog på en hemmaförsvarare och studsade upp i ribban bakom Matt Pyzdrowski i ÄFF-målet. Chansen gav energi åt BoIS som hade ett lysande läge att ta ledningen några minuter senare när Fredrik Karlsson fick ett bra skottläge efter ett väggspel, men Pyzdrowski stod i vägen den gången. BoIS fortsatte att trycka på och ledningen kom också helt rättvist sedan Tobias Malm tagit en lång löpning längs vänsterkanten, slagit in bollen till Patrik Åström som spelade bollen snett inåt bakåt till Alex Nilsson som såg till att BoIS ledde i halvtid.

— Vi började matchen med bra fart på bollen och Landskrona fick knappt röra den. De ville väl att vi sedan skulle tappa bolltempot och att de kunde ställa om. De vann nästan samtliga närkamper i första halvlek, säger hemmatränaren Joakim Persson om den första halvleken.

Ängelholm kom ut med mest energi i den andra halvleken, men det var BoIS som fick den första chansen. Alex Nilsson dök upp på bortre stolpen sedan ett inlägg skarvats vidare men stolpen hindrade Alex från att bli tvåmålsskytt. ÄFF fortsatte att jaga en kvittering men återigen var det BoIS som fick målchansen. Efter en omställning fick Fredrik Olsson ett gyllene läge att sätta 2-0 i öppet mål men sköt över.

Ängelholm kunde sedan både kvittera och ta ledningen. Robin Staf satte 1-1 sedan Andreas Karlsson sprungit i kapp en djupledsboll och spelat in till Staf. Han gjorde sedan sitt andra mål efter 94 minuter då han efter en tilltrasslad situation kunde trycka bollen över mållinjen. Det var en ytterligt besviken Alex Nilsson som stannade till efter slutsignalen.

— Det känns så tomt. Jag vet inte, det är så tungt och så trist. Tyvärr speglar det kanske vår säsong. Vi spelar bra och skapar chanser, men tyvärr lyckas vi inte vinna.

Det var inte första gången som BoIS släppte in mål och tappade poäng på övertid. Två gånger tidigare har samma sak hänt.

— Ja, i 89 minuter släpper vi inte till en målchans mot ett lag som har tre raka vinster och vi två förluster. Efter tidigare poängförluster har vi pratat om att vi inte varit tillräckligt cyniska men i dag gav alla verkligen 110% hela matchen och det var små tillfälligheter som avgjorde matchen. Jag hade ett läge som jag borde ha gjort mål på och vi hade några chanser till och dessutom en boll i ribban i första. Det är så det sett ut i år, suckar Alex.

— Vi får försöka ta fram det positiva som ändå fanns i 88 minuter. Vi får inte, och kan inte falla ihop och börja deppa. Antingen gräver man ner sig eller så knyter man näven. Men man får ju vara ärlig och säga att om man har så många målchanser som vi har och bara gör ett då handlar det inte om otur utan om oskicklighet. Sedan är det för billiga mål vi släpper in bakåt. Vi har mycket att jobba på, säger Jörgen Pettersson efter matchen.

Joakim Persson var i segerns stund ödmjuk.

— Efter 1-1 kändes det som att vi verkligen kunde gå för det, målet var lite av en kniv i ryggen på BoIS och jag kan beklaga för BoISarna. Jag är så klart nöjd med resultatet, det var nästintill ett rån, säger Joakim Persson.

— Allting känns väldigt jobbigt just nu, men det är bara att knyta näven och ladda inför nästa för då jävlar ska vi ha tre poäng, avslutar Alex Nilsson.

Text: David Jönsson

Ängelholms FF – Landskrona BoIS 2-1 (0-1)

36 0-1 Alex Nilsson (Patrik Åström)

90 1-1 Robin Staf (Andreas Karlsson)

94 2-1 Robin Staf (Jakob Augustsson)

Avslut: 7-12

Avslut på mål: 3-3

Avslut I målställning: 1-3

Varningar:

Ängelholm: Johan Eiswohld

BoIS: Martin Rudolfsson, Surprise, Patrik Åström