Surprise slog till när BoIS premiärvann

2013-04-06 19:16
c7726f5ad947c814df35c64905184dce

Precis som för tre år sedan blev det premiärseger mot Degerfors med 1-0. Denna gång dröjde det dock till andra halvlek innan målet kom. —Det var väl lite krampaktigt i första halvlek, i andra får vi igång lite mer passningsspel. Det var väl en typisk premiär, sa Jörgen Pettersson.

Tränarna var ganska överens efter matchen om att Degerfors var det något bättre laget i den första halvleken. Samtidigt som det var seriepremiär var det första gången för i år som BoIS kände på A-planens matta. För Degerfors var det första matchen för i år på naturgräs.  Man kände på varandra och halvleken bjöd inte på något skönspel. Surprise hade ett skottläge efter åtta minuter som räddades ut till hörna, medan Johan Bertilsso i Degerforsn hade ett vasst läge för bortalaget när Bill Halvorsen räddade avslutet från nära håll.

— Första halvlek var lite krampaktig från vår sida, vi kom inte in i spelet. Degerfors var väl egentligen bättre även om vi hade våra chanser. Det var lite spänt, säger Jörgen om den första halvleken.

Degerfors tränare Patrik Werner var inne på samma spår.

— Landskrona inledde bättre men sedan tog vi oss in i matchen och gjorde det bra, så vår första halvlek är jag nöjd med. Vi hade ett riktigt bra läge och hittade våra inspel. I andra halvlek var sedan Landskrona bättre än oss fram till deras mål, säger han.

Målet Werner talade om var matchens enda och gjordes av Surprise efter 65 minuters spel. Ett inlägg av Tobias Malm från vänsterkanten tog på en försvarare och studsade upp till Patrik Åström som bröstade ner bollen till Surprise. På ett tillslag smällde han in bollen bakom August Strömberg i DIF-målet.

—När jag såg bollen komma mot Åström försökte jag hitta en bra position för att få ett bra skottläge om han skulle få ner bollen till mig. Åström gjorde det bra med att på en touch få ner den och jag fick på ett bra direktskott. Det var ett snyggt mål, säger sydafrikanen.

BoIS fick sedan ytterligare lägen att utöka ledningen, bland annat genom Alex Nilsson och Fredrik Olsson.

Degerfors lyckades aldrig riktigt pressa tillbaka BoIS utan i stället fick hemmalaget några kontringslägen de sista minuterna av matchen. Jörgen Petterssons och hans mannar kunde kvittera ut tre sköna poäng.

—Vi gick ut och gjorde en bra andra halvlek. Vi skapade en hel del lägen, bland annat genom Alex Nilsson och Surprise. Vi är jätteglada över poängen. All heder till killarna som kämpade in i det sista, säger Pettersson som fick frågan vad det var man gjorde bättre i andra halvlek.

—Vi rörde oss mer. Vi fick också mer utrymme och jag vet inte om det kanske berodde på att Degerfors blev lite trötta. Vi fick igång mer passningsspel och blev inte av med bollen så fort när vi väl hade den, beskriver han.

BoIS målskytt Surprise låg bakom det mesta i anfallsväg för BoIS.

—Det var en fantastisk dag för oss idag. Vi hade en hel del chanser och kunde gjort ett par mål till, så det var en bra laginsats. Jag hade ett liknande läge i första halvlek som det jag gjorde mål på i andra och även ytterligare ett innan målet. Ett av tre är väl inte riktigt godkänt för min del, skrattade sydafrikanen självkritiskt. Han har startat samtliga av BoIS försäsongsmatcher.

—Jag är i bra form. Jag har klarat mig från skador och försöker jobba hårt varje dag för att undvika att bli skadad som de senaste åren säger han och fortsätter:

—Vårt spel i år är lite annorlunda jämfört med i fjol. Vi vill spela längs marken och med rörelse, det kommer bli spännande att titta på BoIS i år. Det är lite samma typ av fotboll som vi spelade 2010, säger han.

BoIS hade ytterligare lägen att utöka ledningen, bland annat genom Alex Nilsson när Degerfors flyttade fram sitt lag. Nilsson, som gjort flest mål under försäsongen får vänta på sitt första seriemål.

—Det kommer att lossna för Alex. Ibland gör man tre mål, ibland noll. Nästa match är det kanske stolpe in, förklarar tränaren Jörgen Pettersson och Surprise berättar mer om samarbetet med sin nya anfallskollega.

—Det är en väldigt bra spelare. Han är teknisk, precis som jag, och det ger laget fler möjligheter att variera de längre bollarna med små kombinationer, säger han.

BoIS tvingades till tre byten under matchen. Andreas Dahl utgick med en stukning och första rapporterna kring Tobias Malm talar om kramp alternativt sträckning uppe i låret. De 2613 åskådarna på IP får anledning att återkomma nästa fredag då man tar emot Ängelholms FF. Matchstart 19.20.

Text: David Jönsson

Mål

66 min 1-0 Surprise (Patrik Åström)

Varningar

BoIS: Liridon Leci och Alex Nilsson

Degerfors: Niklas Klingberg, Ferhad Ayaz, Pontus Jakobsson och Marcus De Bruin

Avslut totalt: 13-10, på mål 8-6

Avslut i målställning: 0-0

Så här spelade BoIS:

Bill Halvorsen

Max Mölder – Linus Malmqvist – Liridon Leci – Tobias Malm (80 Martin Rudolfsson)

Patrik Åström – Fredrik Svanbäck – Andreas Dahl (53 Christoffer Tapper Holter) – Surprise

Fredrik Olsson (75 Luka Mijaljevic) – Alex Nilsson

{gallery}Degerfors2013:147:100:0:0{/gallery}