BoIS vann premiärmatchen med 4-0

2013-02-09 15:10
31975ef4b0d2e52f5e8351d894cbca08

Landskrona BoIS inledde fotbollsåret 2013 med att besegra Varberg på lördagseftermiddagen.  – Det känns väldigt bra, en eloge till samtliga spelare i dag, säger BoIS assisterande tränare Rossi Eterovic efter 4-0-segern.

Surprise förlängde i veckan sitt avtal med Landskrona BoIS och firade detta genom att ge laget ledningen i den första halvleken. I halvtid byttes sedan hela elvan ut och in kom bland andra Luka Mijaljevic.

Mijaljevic gjorde 2-0, Martin Rudolfsson stack mellan och satte 3-0 innan Luka fastställde slutresultatet.

– Idag har vi två elvor och de gör det lika bra, det var precis lika koncentrerat matchen igenom trots att vi byter ut hela laget. Alla gjorde en stor arbetsinsats och det var ingen som föll ur ramen i dag, säger Rossi.

Tvåmålsskytten Luka Mijaljevic håller med.

– Laget i första halvlek var lika bra som de i andra, vi jobbar för varandra. Vi vågar spela och vi spelade en riktigt bra fotboll i dag, säger 21-åringen.

BoIS mötte Varberg även under förra årets försäsong och även då – vinst med 3-2 – hittade man nätet flera gånger om.

– Även om det bara är första matchen är det alltid skönt att få göra några mål, både för mig och för laget, säger Luka som kom till BoIS under försäsongen förra året.

Han får slåss om en av två anfallsplatser med Fredrik Olsson, Alexander Nilsson, Fredrik Karlsson och Robin Hofsö.

– Ja, vi är några stycken och det är hård konkurrens. Alla vill spela, så det gäller att visa vad man går för så fort man får ett tillfälle, säger Mijaljevic.

BoIS ställde upp med en 4-4-2-uppställning och efteråt var Rossi Eterovic nöjd med många saker.

– Vi hade en agenda och det var att samtliga skulle försöka göra en riktigt bra prestation och det gjorde man också. Efter fem veckors träning där vi kört tufft så var vi inför matchen ganska tungt i benen. Därför är det jättekul att vi kan gå ut och prestera så bra fotboll som vi faktiskt gjorde i dag med bra positions- och passningsspel, säger Rossi.

Om en vecka är det dags för årets andra träningsmatch. Då väntar Falkenbergs FF på Landskrona IP.

 

Text: David Jönsson