Andreas Dahl från Hammarby till BoIS

2013-02-01 22:35
d985bd01090113d5c682cff917f71c98

Mittfältaren Andreas Dahl, 28 år, har skrivit ett tvåårskontrakt med Landskrona BoIS. Han kommer närmast från Hammarby, där han med stor framgång spelat i tre och ett halvt år. Han presenterades i dag på en presskonferens.

Trots att han ännu inte fyllt 30 (fyller 29 i juni) så har skåningenAndreas Dahl hunnit med mycket i sin fotbollskarriär. Han började sin fotbollsbana i IFK Hässleholm för att sedan bli ungdomsproffs i Coventry. Hemma i Sverige igen fick han som 18-åring ett kontrakt med Helsingborgs IF och var kvar där i sex säsonger. Därefter spelade han två säsonger med Nordsjälland innan det blev Hammarby.

– Andreas är en rutinerad passningsskicklig central mittfältare. Dessutom är han lite av en frisparksspecialist, vilket vi i BoIS fått känna på ett par gånger, säger Mats Aronsson, klubbchef i Landskrona BoIS

Nu återförenas Andreas Dahl med Fredrik Svanbäck. De spelade tillsammans i HIF under ett par säsonger. Den här duon kan mycket väl bli BoIS centrala mittfält under den kommande säsongen.

Här är några kommentarer från presskonferensen:

- Andreas Dahl är en erkänt skicklig spelare som vi är glada över att ha kontrakterat. Avtalet är över två år och Andreas Dahl blir en viktig pusselbit i lagbygget. Jag önskar honom hjärtligt välkommen till Landskrona BoIS! säger BoIS-ordföranden Kenneth Håkansson.

 - Vi har ett ungt lag så vi har letat efter lite mer rutin, en som kan vara en förebild för de unga spelarna. Då kan vi inte hitta en bättre spelare än Andreas Dahl som har rutin från bra klubbar och ligor, kommenterar BoIS klubbchef Mats Aronsson.

- Ett mycket bra nyförvärv som bidrar med mycket rutin och som kommer vara till stor hjälp för de yngre spelarna i laget. Det är en väldigt bra spelare som har en fin högerfot. Vi har haft några testspelare men Andreas Dahl är ingen spelare vi behöver testa, säger BoIS-tränaren Jörgen Pettersson.

- Jag ser fram emot att dra på mig den randiga tröjan och spela med BoIS. Jag var kapten i Hammarby och trivs bra i den rollen, jag vill vara med och försöka hjälpa de unga spelarna. Jag är en central tvåvägsspelare som är med och bygger upp anfallen. I Hammarby hade jag hand om många fasta situationer och trivs bra i den centrala rollen när jag kan vara med och styra laget. Jag vill börja träna så snabbt som möjligt. När jag fick reda på att BoIS hört av sig var det ett enkelt val för mig, säger huvudpersonen själv Andreas Dahl.