Bill Halvorsen, 25 år, ny målvakt i BoIS

2013-01-08 11:13
ac0239369a9f7bffa6ab3e8391443ad3

Landskrona BoIS har i dag gjort klart med en ny målvakt. Eftersom man inte lyckats komma fram till en kontraktsförlängning med Ivo Vazgec gick budet till IFK Värnamos Bill Halvorsen, 25 år, som i dag alltså blev klar för BoIS.

Bill Halvorsen gjorde i fjol en kanonsäsong i IFK Värnamo. Det var mycket tack vare honom som Värnamo lyckades besegra BoIS med 1-0 i fjol på Landskrona IP.

– Vi ser Bill som en utmärkt ersättare till Ivo Vazgec och är mycket nöjda med den här lösningen, säger Mats Aronsson, klubbchef i BoIS.

Bill Halvorsen har Målilla GIF som moderklubb men kom som 20-åring till Åtvidaberg. År 2010 var han utlånad till norrköpingsklubben Sylvia men gick året därpå till IFK Värnamo.

– Det fanns en del klubbar som var intresserade av att skriva kontrakt med mig men när min agent nämnde Landskrona BoIS så var det ingen tvekan. Det var det absolut bästa alternativet och då gick det ganska fort med en övergång, säger Bill Halvorsen, som tränade med BoIS för första gången i dag.

– Jag har ju haft semester sedan början av december så det var naturligtvis ett jobbigt dubbelpass men samtidigt mycket skönt att komma igång.

Bill Halvorsen gjorde sin bästa säsong i fjol, då han vid ett flertal tillfällen räddade sitt IFK Värnamo och mycket tack vare honom är laget kvar i Superettan.

– Ja, fjolårssäsongen är jag mycket nöjd med och inte minst matchen mot BoIS här i Landskrona.

Som vi väl alla minns vann Värnamo matchen med 1-0 trots massor av målchanser för BoIS. Bland annat räddade Bill en straff.

Vi hälsar Bill Halvorsen välkommen till Landskrona BoIS!

 

Text: Bert Lundqvist