Två spelare från MFF klara på lån!

2012-12-19 14:00
1148c0c947ba828ea344776aa0a78f01

I dag blev det klart med ytterligare två spelare inför säsongen 2013. Landskrona BoIS lånar Alex Nilsson och Tobias Malm från Malmö FF under hela nästa säsong.

Alex Nilsson är född 1992 och har BK Olympic som moderklubb. Han är forward och under den gångna säsongen gjorde han fyra mål för Malmö FF.

Tobias Malm har under 2012 varit utlånad till Trelleborgs FF där han spelat back, men kan även vara yttermittfältare. Han är också född 1992 och hans moderklubb är Södra Sandby iF. Tobias har även en U21 landskamp på meritlistan.

Tobias Malm kommer från ett år i Trelleborgs FF. Han håller med om att det är viktigt att få matchtid.

- Det är klart att det var en omställning att komma till Trelleborg, säger Tobias Malm. Jag kom från ett lag som brukade vinna och nu var det mest tvärtom. Men det är mycket tuffare matcher. Att åka upp till Degerfors och spela på regnig plan är mycket tuffare än vad man tror.

Även Alex Nilsson ser fram emot att prova en ny miljö.

- Det känns helt rätt, säger Alex Nilsson. Förhoppningsvis får jag spela många matcher och göra en hel del mål och få upp självförtroendet.

Att det numera är Jörgen Pettersson som tränar Landskrona BoIS har gjort sitt till.

- Ja, det känns bra med Jörgen, intygar Alex. Om jag förstått honom rätt kommer vi att spela ungefär som vi gör i MFF, 4-4-2 och spel längs marken. Det ska bli riktigt kul.

Lånet gäller för hela året men i överenskommelsen ingår också möjligheten att låna hem spelarna för match i U-21-match eller liknande om det skulle bli aktuellt, förutsatt att det fungerar för spelarna och Landskrona BoIS. Däremot finns det numera ingen möjlighet att spela för båda A-lagen, som tidigare när det handlade om lån av unga spelare.