Jörgen Petterson klar som ny tränare i BoIS

2012-11-16 09:06
159fc61fd0fc009a5ca070136f874aef

Det blir Jörgen Pettersson, 37 år, som tar över tränarjobbet i Landskrona BoIS. BoIS och Jörgen har kommit överens om ett kontrakt som löper på två plus ett år. Assisterande tränare blir Rossi Eterovic, som idag är tipselittränare i klubben. Såväl Jörgen som Rossi har stor del i att flera av Landskrona BoIS ungdomar har utvecklats till A-lagsspelare.

Jörgen Pettersson kom till Landskrona BoIS som spelare 2004 efter en framgångsrik proffskarriär i Tyskland och Danmark. Det blev tre säsonger i Landskrona BoIS men den sista säsongen tvingades han avstå många matcher på grund av skada. Därför meddelade han i början av februari 2009 att han slutar som elitfotbollsspelare. I stället blev Jörgen ungdomstränare i Landskrona BoIS med ansvar för framför allt 11-15-åringarna.

I år lockades Jörgen till Malmö FF som assisterande tränare med ansvar för anfallsspelet. Nu tar han steget fullt ut och blir huvudtränare i Superettan med Landskrona BoIS.

– Under mina tre sista aktiva år började jag fundera på tränaryrket och inledde utbildningen. Att ta hand om ungdomarna i BoIS var en mycket bra grund och en erfarenhet som jag har nytta av som huvudtränare. Nu gäller det att fortsätta utveckla de ungdomar som tar steget upp i A-truppen, säger Jörgen, och tillägger att han älskar entusiasmen hos de unga spelarna.

Bland A-lagsspelarna den här säsongen har Jörgen haft Erik Andersson och Philip Andersson som unga adepter.

Det här året i Malmö FF som assisterande tränare till Rikard Norling har också gett Jörgen bra erfarenheter.

– Absolut, det är ju inte vilken klubb som helst. Det är en stor organisation som jag varit delaktig i och så har jag haft en rutinerad tränare i Rikard Norling som läromästare.

Jörgen Pettersson hade framför allt hand om anfallsspelarna i MFF och som gammal forward vill han förstås spela en offensiv fotboll.

– Ja, jag står för en offensiv fotboll men det gäller att också ha det defensiva tänket och vinna tillbaka boll, menar han.

Rossi assisterar

Rossi Eterovic blir assisterande tränare. Han och Jörgen Pettersson jobbade tillsammans med ungdomar i Landskrona BoIS under förra årets säsong.

– Vi hade ett bra samarbete och därför ville jag gärna ha med Rossi i tränarstaben. I år har Rossi varit tränare för BoIS framgångsrika U 19-lag samtidigt som han haft huvudansvaret för ungdomsarbetet i stort. Trots att Rossi blir assisterande tränare kommer han att fortsätta ha ett visst ansvar för BoIS juniorlag, som båda kommer att spela i Allsvenskan Elit nästa år.

Även Rossi har ett förflutet som spelare i BoIS.

Fakta: Jörgen Pettersson

Ålder: 37 år

Bor: Häljarp

Intressen utöver fotbollen: Musik, hårdrock, spelar själv gitarr.

Klubbar som spelare: Dösjöbro, Malmö FF, Borussia Mönchengladbach, Kaiserslautern, FC Köpenhamn, Landskrona BoIS.

Antal landskamper: 27 och åtta mål.

Fakta Rossi Eterovic

Heter egentligen Georg, men det säger bara mamma.

Bor i Malmö

Klubbar som aktiv: Kulladal, IFK Malmö, Penang i Malaysia, Landskrona BoIS, IFK Malmö.

Klubbar som trtänare: Nike, Bunkeflo, Asmundtorp och ungdsomtränare i BoIS.

 

Test och foto: Bert Lundqvist